Translate

2017. május 14., vasárnap

Megbocsájtani

Ha valaki megbánt, főleg ha azt szándékosan teszi, az a célja, hogy felborítsa a belső békéd, és rettegésben tartsa a lelked.
De a szíved az intelligens, az ember minősége is a szívéből ered. Ezért hallgass rá!
Amíg nem bocsátasz meg, addig a szíved tele lesz sötétséggel, szorongással, félelemmel. A megbocsátással befolyásolod a jövődet. Ha nem tudod megtenni, örökre a múltban ragadsz! A megbocsátás a jelenben tart...

Megbocsátani...
... nem azért, hogy a másik emberrel jót tégy. Nem azért fontos. Azt gondolod, hogy azért jó, azért kell?
Nem! Nem azért.

Csakis magad miatt!Magadat oldozod fel vele, magaddal teszel jót. Nem hagyod, hogy a másik ember által okozott sebek tovább mardossák a lelked. Nem engeded, hogy rá nyomja bélyegét az életedre.
A felnőtt ember, a lelkileg érett ember tud megbocsátani, és tovább lépni. Többek között ettől vagyunk igazán érett, felelősségteljes emberek. Az életünk iránt felelősséget érző emberek.

Nehéz! Nagyon nehéz! A megbocsátásig végig járandó út az, ami nehéz. A csaták, amelyeket önmagaddal vívsz minden nap. S minél tovább tart,annál rombolóbb lehet. Hatalmas munka az, amit a megbántás miatt a szíved és eszed együttes munkával igyekszik véghez vinni. Igyekeznek megértetni veled, hogy tovább kell lépned, önmagadért! Nincs más választásod, mert csak így élhetsz tovább békében önmagaddal. Ha nem is lesz már olyan a kapcsolatod azzal, aki megbántott, mégis meg kell tenned őszintén, komolyan, és tovább lépve. Önmagadért. Csakis önmagadért! Nem érte! Magadnak tartozol ezzel!

Én megtettem. Felszabadultam. Leesett a vaskos lánc, és a nehéz lakat. Ennyi.

Új lap.
Tiszta gondolatok.
Jelen.
Élet!


Ha tetszett a történet, kérlek oszd meg másokkal is. 
Szerzői oldalam itt találhatod

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése